Headerbild

Crosskolan

Hej och välkomna till MMCKs motocross skola 2022

 2022-05-16

Hej allihopa.

 Nu på onsdag så kör vi igång vårens crosskola.

Vi träffas 18.00 ombytta och klara för att sätta igång.

 

Grundtanken är att vi delar upp oss i tre grupper beroende på antal, kunskap och storlek på hoj.

 Ingen förhandsanmälan krävs, det är bara att dyka upp

 Välkomna Mange och Jocke

Besök gärna vår hemsida för mer information om klubben, www.mmck.nu

Och information om Guldhjälmen finns på www.svemo.se

 

Viktigt att tänka på

Barnen måste ha hjälm, stövlar, handskar, glasögon, ryggplatta, allt enl SVEMOs reglemente (www.svemo.se), för att få köra på banan. Tänk även på att vara på plats i god tid och väl förberedd och magen ska vara glad. Kommer man sent så måste man kolla av med någon tränare hur och var man ska man ska ta sig till sin grupp. Tiderna nedan är till för att då börjar träningen. Och då ska man vara ombytt och klar, Uppvärmd och stå vi sin cykel på startplattan eller i depån bakom startplattan. Och glöm inte att ha motocrossen i bra fungerande skick, det är tråkigt att få stå bredvid och titta på när kompisarna tränar och har skoj.

 

Och tyvärr så har vi Covid-19 att ta hänsyn till så se till att hålla avstånd till varandra. Och inte för många samtidigt i klubbhuset, likaså i omklädningsrummet. Tvätta händerna! Bara att följa FHI rekomendationer.

 

Hur grupperna kommer att se ut ser vi när vi har alla på plats. Vi delar upp barnen i lämpliga grupper och tränar och leker oss fram till att bli bättre på det vi tycker är så roligt.

 

  • 50cc nybörjare 18:00 - 19:00
  • 65-85cc Grupp 1 18.30 - 20:00
  • 85-125cc Grupp 2 18.30 – 20:00

 

Barnen ska vara ombytta och hojarna startklara när träningen börjar. Ta med vattenflaska och någon frukt som barnen kan äta i pausen för att fylla på med lite energi.

 

Betalning

Betalning sker på plats vid varje tillfälle. kontanter/Swish verifieras till en tränare. Och vi skriver in oss på listan som vanligt. Medlemmar i MMCK betalar vanlig träningsavgift. Och det är viktigt att vi skriver in oss innan vi börjar att träna.

Och nya förare som vill prova på är välkomna till 2st träningar à 80 Kr per tillfälle, sedan ser vi att man blir medlemmar i kubben och betalar då 20 Kr per träning för barn.

 

Träningsdatum

Start onsdag 12/5 och vi försöker att köra skolan på onsdagar till vi stänger för sommaren. Och om intresset finns så tänkte vi också anordna träningar till hösten.

Vi får se vilket intresset blir och vilka som kan hjälpa till att träna.

 

Om ni har förslag eller ideer som gäller cross skolan så kan ni maila mig så försöker jag svara och ta till oss denna. Det kanske är information som vi kan dela med alla i gruppen.

 

Om ni har några frågor, tveka då inte. Och kan ni dela denna information till era cross kompisar, då jag inte har allas email adresser.

 

Med vänliga hälsningar

Mats Ellingsen med Crew

Mats Ellingsen                                      

Tel: 0704030625                                   

Mail: mats.ellingsen@live.com      

Cross träning vuxna!

Hejsan då va det dags igen med vuxen träningarna! Tänkte att jag ville starta med det lite tidigare i år än förra året så tänk att från Måndag 17/5 så drar vi igång. Träningarna kommer vara mellan samma tider som förra året vilket blir 18:30-20:30. Träningarna kommer hålla på under sommaren så kommer finnas tid för er som vill vara med och köra. 

Lite information om mig till er som inte varit med tidigare. Rasmus Sjöö 22år kört motocross sen jag var 6år. Har tävlat & tränat motocross under mina år samt varit med och lärt mig mycket under många träningsläger som jag då tänkt att jag ska försöka lära ut till andra. 

Träningarna kommer bestå av hopp/kurv teknik, kör position samt även lite teknik övningar för att träna balansen på hojen. Priset för träningarna blir 150kr för medlemmar och 200kr för icke medlemmar per gång betalning sker vid träningen och till mig du anmäler dig till träningen genom att skicka ett sms med ditt namn till mig på 0767996616 så hålls en plats till dig till träning och om du behöver avanmäla så skicka ett sms.

/Mvh Rasmus Sjöö